Banden & velgen

Veilig rijden met de juiste banden.

 

U rijdt vele kilometers met uw auto en de wegen zijn niet altijd even vlak. Door allerlei invloeden kunnen er afwijkingen in de wielstand ontstaan. Als u tegen een stoeprand bent aangereden of u heeft door een  gat in het wegdek gereden. Uw band krijgt dan een flinke klap te verwerken. Dit kan zorgen voor een  afwijking in de wielstand. Deze afwijking kan er voor zorgen dat uw banden niet gelijkmatig slijten. Bovendien verminderen slecht uitgelijnde wielen het rijcomfort. De auto kan naar één kant trekken, onstabiel weggedrag vertonen of  voorkomen dat het stuur na een bocht niet goed centreert. Het kan dan noodzakelijk zijn om uw wielen uit te lijnen. Bij Bosch Car Service Doorten beschikken we over de modernste apparatuur om uw auto-onderstel weer optimaal op de weg te zetten.

 

Winterbanden: voor meer grip en veiligheid in de winter

Wie in het koude seizoen op elk weertype voorbereid wil zijn, kan in die periode op winterbanden overgaan. Winterbanden presteren optimaal bij een temperatuur onder de 7 graden. De banden geven meer veiligheid bij sneeuw en gladheid. Als u maar één set velgen heeft en u doet daar zowel de winterbanden als de zomerbanden op, dan heeft u extra kosten. Het wisselen van een band kost meer tijd en zorgt er voor dat er opnieuw gebalanceerd moet worden. Met een extra velgenset  bespaar je kosten, omdat een wielenwissel goedkoper is en sneller gaat dan een bandenwissel. Over de opslag van uw wielen hoeft u zich geen zorgen te maken.  Alle sets worden door ons gewassen, schoon, droog, donker en verzekerd opgeslagen in ons bandenhotel. 

 

Houd uw band op de juiste spanning

Als er te weinig lucht in autobanden zit gaat het contact met de weg verloren. De levensduur van de band loopt terug en het brandstofgebruik wordt hoger. De medewerkers van Bosch Car Service Doorten controleren gratis uw bandenspanning. Wij doen dit graag voor u, zo vaak als u wilt! 

 

Velgen

Wilt u uw auto mooier maken met lichtmetalen velgen, dan bent u bij Autobedrijf Doorten Pesse aan het juiste adres. Wij leveren de meest stoere lichtmetalen velgen in alle soorten en maten en voor ieder merk auto.